שיתוף פעולה עם אוניברסיטת גרנדה בספרד

השבוע ביקר במחלקה לפיזיקה סגן נשיא למחקר באוניברסיטת גרנדה בספרד, פרופ' סרג'יו נווס.

המחלקה לפיזיקה באוניבסיטת גרנדה היא אחת מהגדולות בספרד, והאוניברסיטה בעלת מספר שיתופי הפעולה הבינלאומיים הגדולה ביותר בכל אירופה.

פרופ' סרג'יו נווס מבצע מחקר בתחום פיזיקת חלקיקים ונחשב למומחה בעל שם עולמי עם למעלה מ 100,000 ציטוטים על פי גוגל-סקולר.

פרופ' נווס ביקר במחלקה על מנת לקדם שיתופי פעולה עם המחלקה לפיזיקה, ובביקורו סקר את תחומי המחקר והלימודים באוניברסיטת גרנדה.

סגן ראש המחלקה לפיזיקה, ד"ר יוסי בן-ציון הציג לפרופ' נווס את תחומי המחקר השונים במחלקה לפיזיקה, את חברי הסגל ותכניות הלימודים וכן את תוכניות המחלקה לעתיד, כולל פיתוח תחום האסטרופיזיקה, טכנולוגיה קוונטית ותכניות בנילואמיות נוספות.

פרופ' נווס הביע את התרשמותו מהתכניות הבינלאומיות של המחלקה לפיזיקה ובזמן הקרוב שתי המחלקות יעבדו על קידום חוזה משותף לחילופי סטודנטים.

לאחר מכן, נפגש פרופ' נווס עם פרופ' אסף פאר, אסטרופיזיקאי במחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן. פרופ' פאר סקר את המחקר הנעשה בתחום האסטרופיזיקה המתפתח במחלקה.

לאחר מכן, נפגש פרופ' נווס עם פרופ' אלי ברקאי ועם ד"ר רוני ברטש
פרופ' ברקאי ציין שיש למחלקה שלנו מספר מרכזי מחקר ותחומים בהן המחלקה מובילה בינלאומית, בינהן תחום הרשתות ו- single molecule spectroscopy.

לאחריו, ד"ר ברטש סקר את המחקר בתחום רשתות וסיפר על המחקר שלו שעוסק בפעילות מוחית בזמן שינה כתלות בטמפרטורה.

כמו כן, ד"ר ברטש סיפר כיצד הגילויים החדשים על הקשר בין טמפרטורת הגוף לפעילות השינה יכולים להשפיע על הרפואה של תינוקות והימנעות ממצבי מוות בעריסה.

לאחר מכן פגש פרופ' נווס סטודנטים בינלאומיים במחלקה:
מר ג'ון וולס מאירלנד, המצבע תואר שני אצל פרופ' אסף פאר, מר מריו הידלגו סוריה המבצע דוקטורט אצל פרופ' אלי ברקאי, מר רויו אין המבצע תואר שני אצל פרופ' אלי ברקאי, ומר קונצ'אנג ליו המסיים תואר ראשון ומבצע מחקר בהנחיית פרופ' אלי ברקאי.
הסטודנטים סיפרו על החויה שלהם באוניברסיטת בר-אילן, על כך שהם נהנים מהשהות באוניברסיטה ובמיוחד נהנים מהמחקר.
הסטונדטים הגיעו לבר-אילן בזכות המחקר ונשארים בזכות היחס החם, התרבות, והאוירה שמאפשרת לקדם את המחקר. רובם ציינו שהם רוצים להשאר לתארים הבאים שלהם בבר אילן.

ד"ר בן-ציון ציין כהישג גדול של המחלקה את העובדה שסטודנטים בינלאומיים נשארים לתארים מתקדמים.

לסיום, נקבע כי שתי המחלקות ימשיכו בתקשורת ישירה על מנת לקדם שיתוף פעולה בתחום המוביליות של סטודנטים לשני הכיוונים.

*בתמונה - מפגש של הסטודנטים עם פרופ' נווס.

המחלקה לפיזיקה רואה בקידום הבינלאומיות חשיבות מיוחדת, וללא ספק אנו מצפים לקידום הבינאלומיות יחד עם אוניברסיטת גרנדה.

הביקור אורגן ע"י דניאל שובל מהמשרד הבינלאומי ואורלנדו מרין, דוקטורנט במחלקה לפיזיקה ובמרכז לננו טכנולוגיה.