לימודי תואר ראשון לתלמידי תיכון

באוניברסיטת בר-אילן קיימים מגוון מסלולי לימוד אפשריים לבוגרי התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה:

1. המסלול התלת ראשי - מתמטיקה, פיזיקה והנדסה
    בסיום השנה הראשונה התלמיד יוכל לבחור בכל אחת מהאפשרויות המפורטות מטה
  2. מתמטיקה חד חוגי
  3. מתמטיקה מדעי המחשב דו חוגי
  4. מתמטיקה כימיה דו חוגי

בכל המסלולים נדרשים שני קורסי הקיץ שמציעה המחלקה למתמטיקה:

1. אלגברה לינארית 1
  2. מתמטיקה בדידה

תהליך ההרשמה לקורסי הקיץ מפורט בחוברת החממה.

מכינה בפיזיקה:

תלמידים שבוחרים במסלול התלת ראשי (פיזיקה, מתמטיקה והנדסה) נדרשים להשתתף במכינה בפיזיקה. המכינה תתקיים במקביל לקורסי הקיץ (אלגברה לינארית 1 ומתמטיקה בדידה) עד לתחילת שנת הלימודים, תוך התחשבות בתאריכי הבחינות והלימודים בתיכון.

גם תלמידים שבוחרים ללמוד מתמטיקה, מדעי המחשב, כימיה או שאינם מעוניינים להמשיך בשלב זה ללימודים אקדמיים, יצאו נשכרים אם ישתתפו במכינה בפיזיקה (אך אינם חייבים בכך), היות והמכינה תספק רקע חזק ומשמעותי ללימודי הפיזיקה בתיכון (קיימת חפיפה עם החלק של מכניקה לבגרות). יודגש, המכינה איננה מחליפה את הלימודים בתיכון ולא מכילה את כל החומר הנלמד לבגרות.

המסלול התלת ראשי: פיזיקה - מתמטיקה - הנדסה

כיום, יותר מאי-פעם, העולם הטכנולוגי בו אנו חיים דורש ידע רחב בפיזיקה, מתמטיקה והנדסה. לימוד מקצועות אלו מפתח את החשיבה האנליטית, מספק בסיס רחב להתמודדות עם מגוון אתגרים מדעיים באקדמיה ובתעשייה, ומהווה בסיס לכל שאר התחומים המדעיים והטכנולוגיים.

התכנית התלת-ראשית מותאמות לתלמידי תיכון שסיימו 5 יח"ל לימוד במתמטיקה בציון 90 לפחות. בשנה הראשונה הסטודנט נחשף לקורסים בפיזיקה, מתמטיקה ובהנדסה ובתום שנה זו הסטודנט בוחר אחד משמונה אפשרויות:

א. פיזיקה חד חוגי
ב. מתמטיקה חד חוגי
ג. הנדסת מחשבים חד חוגי
ד. הנדסת חשמל חד חוגי
ה. פיזיקה מתמטיקה דו חוגי מובנה
ו. מתמטיקה דו חוגי עם הנדסת חשמל חד חוגי
ז. פיזיקה דו חוגי עם הנדסת חשמל חד חוגי
ח. פיזיקה דו חוגי עם הנדסת מחשבים חד חוגי

הלימודים מתחילים בקיץ שלאחר כיתה י' (בד"כ) ונמשכים 3 שנים או 4 שנים למשלבי הנדסה.

למערכת השעות של שנת הלימודים הראשונה  לחצ/י כאן