לימודי תואר ראשון לתלמידי תיכון

בשנת הלימודים הבאה תשע"ט, יפתחו באוניברסיטת בר-אילן שלושה מסלולי לימוד אפשריים לבוגרי התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה:

1. מתמטיקה
  2. מסלול משולש- מתמטיקה, פיזיקה והנדסה.
    בסיום השנה הראשונה התלמיד יוכל לבחור בכל אחת מהאפשרויות הבאות: מתמטיקה ופיזיקה, מתמטיקה, פיזיקה, הנדסת חשמל, הנדסת מחשבים, הנדסת חשמל ופיזיקה, הנדסת חשמל ומתמטיקה, הנדסת מחשבים ופיזיקה.
  3. מדעי המחשב

בכל המסלולים נדרשים שני קורסי הקיץ שמציעה המחלקה למתמטיקה:

1. אלגברה לינארית 1
  2. מתמטיקה בדידה

התשלום לקורסי קיץ אלו הוא באמצעות שובר תשלום שניתן לכם בערב החשיפה. בכותרת השובר צוין במפורש "קורסי קיץ".
אם אין ברשותכם שובר, יש לפנות לגב' מלי בכר מהמחלקה למתמטיקה 03-5318407.

מכינה: תלמידים שבוחרים במסלול המשולש (פיזיקה, מתמטיקה והנדסה) נדרשים להשתתף במכינה בפיזיקה. המכינה תתקיים במקביל לקורסי הקיץ (אלגברה לינארית 1 ומתמטיקה בדידה) עד לתחילת שנת הלימודים, תוך התחשבות בתאריכי הבחינות והלימודים בתיכון. ציון המכינה ייקבע על סמך מספר מטלות בית (אין בחינה סופית).

גם תלמידים שבוחרים ללמוד מתמטיקה, מדעי המחשב או שאינם מעוניינים להמשיך בשלב זה ללימודים אקדמיים, יצאו נשכרים אם ישתתפו במכינה בפיזיקה (אך אינם חייבים בכך), היות והמכינה תספק רקע חזק ומשמעותי ללימודי הפיזיקה בתיכון (קיימת חפיפה עם החלק של מכניקה לבגרות). יודגש, המכינה איננה מחליפה את הלימודים בתיכון ולא מכילה את כל החומר הנלמד לבגרות.

מעוניין להרשם למכינה? מלא את הטופס בקישור כאן

למערכת שעות מכינה לחץ כאן

לסילבוס מכינה לחץ כאן

עלות המיכנה 1000 ש"ח. את התשלום יש לבצע באמצעות שובר תשלום אחר שבכותרתו צוין במפורש "מכינה בפיזיקה". יש להציג את השובר המשולם בשיעור הראשון. במידה ואין ברשותכם שובר זה (שובר המכינה), התלמיד יקבל שובר במפגש הראשון של המכינה ויציג אותו בשיעור השני כשבוע לאחר מכן.

לפרטים נוספים אודות המכינה לחץ כאן

המסלול התלת ראשי: פיזיקה - מתמטיקה - הנדסה

כיום, יותר מאי-פעם, העולם הטכנולוגי בו אנו חיים דורש ידע רחב בפיזיקה, מתמטיקה והנדסה. לימוד מקצועות אלו מפתח את החשיבה האנליטית, מספק בסיס רחב להתמודדות עם מגוון אתגרים מדעיים באקדמיה ובתעשייה, ומהווה בסיס לכל שאר התחומים המדעיים והטכנולוגיים.

התכנית התלת-ראשית מותאמות לתלמידי תיכון שסיימו 5 יח"ל לימוד במתמטיקה בציון 90 לפחות. בשנה הראשונה הסטודנט נחשף לקורסים בפיזיקה, מתמטיקה ובהנדסה ובתום שנה זו הסטודנט בוחר אחד משמונה אפשרויות המשלבות פיזיקה, הנדסת חשמל,הנדסת מחשבים ומתמטיקה המפורטות מטה.

הלימודים מתחילים בקיץ שלאחר כיתה י' (בד"כ) ונמשכים 3 שנים או 4 שנים למשלבי הנדסה.

למערכת השעות של שנת הלימודים הראשונה  לחץ כאן

לאחר שנה א' יוכלו התלמידים כאמור לבחור להמשיך באחד משמונה האפשרויות הבאות:

• פיזיקה מתמטיקה דו-ראשי
  • הנדסת חשמל מורחב ופיזיקה ראשי
  • הנדסת מחשבים מורחב ופיזיקה ראשי
  • הנדסת חשמל מורחב ומתמטיקה ראשי
  • פיזיקה מורחב
  • מתמטיקה מורחב
  • הנדסת חשמל מורחב
  • הנדסת מחשבים מורחב

אז עד כמה רחוק הסטודנטים-התיכוניסטים שלנו הגיעו, ומה הם עושים כיום?

שם משפחה שם פרטי חברה/ אוניברסיטה תפקיד/
לימודים מתקדמים
צבא
יעקב     נדב    אלישרא - מקבוצת אלביט מערכות ראש צוות אלגוריתמיקה אלגוריתמאי