תואר שני פיזיקה - ננו טכנולוגיה

תואר שני פיזיקה ננוטכנולוגיה עם תיזה - 86430

 

למערכת שעות המעודכנת לשנת תשפ"ד - לחצ/י כאן (לאחר לחיצה על הקישור, יש לגלול לתחתית העמוד)

לרשימת הקורסים לשנת תשפ"ד - לחצ/י כאן (לאחר לחיצה על הקישור, יש לגלול לתחתית העמוד)

 

לתוכנית הלימודים לשנת תשפ"ד - לחצ/י כאן

 

המחלקה לפיזיקה והמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר אילן (BINA) מציעים תואר שני בפיזיקה-ננו טכנולוגיה.

המחלקה לפיזיקה והמרכז לננו טכנולוגיה מרכזים קהילה מדעית שוקקת, הגדלה משנה לשנה, עם צוות מדענים ידועי שם, הכולל מספר רב של חברי סגל עולים וישראלים חוזרים. במסגרת מחקרים משותפים אלו גדל הדור הבא של מדעני הננו בישראל, תוך שיתוף פעולה עם מומחים מהאקדמיה והתעשייה, העוסקים בפיתוח גישות מבוססות ננו לתחומי הפיזיקה ובפרט בתחום המגנטיות, האופטיקה, הביופיזיקה ופיסיקת המצב המוצק. 

 BINA נוסד ב 2007 ושוכן בבניין הטריפלקס לננוטכנולוגיה ע"ש לזלי וסוזן גונדה. בבניין 40 מעבדות מהמתקדמות בעולם וכמו כן, מערך שרות מדעי חדשני ביותר, הזמין לכלל הקהילה המדעית, ומשמש למגוון מדידות: מיקרוסקופיה אלקטרונית, ננו-פבריקציה, פני שטח, פלורסנציה ומגנטיות.

פרסומים מדעיים למכביר, פטנטים וחברות הזנק שהוקמו על בסיס פריצות דרך מדעיות, הופכים את BINA  למבוקש ביותר כשותף למחקר ופיתוח. בנוסף לשיתופי הפעולה האקדמיים עם מוסדות מחקר מהיוקרתיים בעולם, BINA  שותף עם כמה מהחברות הרב-לאומיות המובילות GM, Merck, Philips, Siemens ו- IBM.

בוגרי התוכנית ממשיכים לתפקידי פוסט-דוקטורט במוסדות אקדמיים יוקרתיים בחו"ל ומוצאים את מקומם בתפקידי מפתח בתעשיות מבוססות מדע בישראל.

תלמידי מחקר בתחום הננו-טכנולוגיה נזקקים לעיתים קרובות לידע שחורג מתחום תוכנית הלימודים הסטנדרטי במחלקה. בנוסף לזאת, תלמידי מחקר ניסיוניים נזקקים לעיתים קרובות לכלים מורכבים, מתוחכמים וחדשניים שיאפשרו להם להכין ולאפיין את המערכות הניסיוניות שאותן הם חוקרים. אנו שואפים לכך שסטודנטים שילמדו בתוכנית ירכשו תמונה רחבה על תחומי המחקר השונים בננו-טכנולוגיה ויבינו טוב יותר היכן נמצא המחקר הספציפי שלהם בתוך התחום הרחב. ברצוננו שסטודנטים ניסיוניים ילמדו להכיר את המערכות החדשות הנמצאות במכון לננו-טכנולוגיה על מנת שיוכלו לנצל כלים מתוחכמים אלו במידה אופטימאלית לצורך קידום המחקר שלהם. בנוסף אנו מאמינים שהלימוד המשותף של סטודנטים מדיסציפלינות שונות לא רק ירחיב את ההשכלה הבין-תחומית של הסטודנטים אלא גם יהיה זרז לאינטראקציה משמעותית יותר בין קבוצות מחקר שונות.

לתכנית הלימודים לשנת תשפ"א

לתכנית הלימודים לשנת תשפ"ב

לתכנית הלימודים לשנת תשפ"ג