1המחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר-אילן גאה להציג קורס בחירה חדשני בהנחיית ד"ר שוקי גלזר – פיזיקה, ביולוגיה ובינה מלאכותית: יחסי גומלין ויישומים

הקורס, שייפתח בסמסטר ב' הקרוב, מזמין אתכם להצטרף למסע מרתק המשלב בין תחומי הפיזיקה המודרנית, מדעי החיים והבינה המלאכותית. בהנחיית ד"ר שוקי גלזר, בוגר המחלקה לפיזיקה וכיום דמות בולטת בתעשיית ההייטק, תחשפו לתחומים מגוונים הכוללים מכניקה קוונטית, מדעי התא, חקר המוח, פסיכולוגיה ובינה מלאכותית, תוך יישום כלים מתקדמים כמו רשתות נוירונים ולמידת חיזוק.

מה תלמדו בקורס? הקורס יציע לכם ידע תיאורטי ומעשי בנושאים חדשניים ומגוונים:

• הבסיס של בינה מלאכותית, כולל רשתות נוירונים ולמידת מכונה.
  • יישום כלים מבוססי בינה מלאכותית לבניית מודלים מדעיים וסימולציות בשפת פייתון.
  • תופעות פיזיקליות חשובות כגון אמרגנטיות, סימטריה, שבירת סימטריה, ותורת הקוונטים.
  • ניתוח יחסי הגומלין בין מדעי החיים, פיזיקה ותיאוריות מתקדמות במדעי המוח ופסיכולוגיה.
  • שימוש נרחב בהדמיות מדעיות וסרטונים אינטראקטיביים להמחשת התכנים.

יתרונות הקורס הקורס מתאים לסטודנטים מכל התחומים ואין צורך בידע מוקדם בפיזיקה או תכנות. ד"ר גלזר פיתח תכנית שמאפשרת לכל סטודנט ללמוד באופן הדרגתי ומותאם את עקרונות הבינה המלאכותית והפיזיקה, דרך שילוב של לימודים תיאורטיים והדמיות אינטראקטיביות, הממחישות את התכנים בצורה קלה להבנה.

מי הוא ד"ר שוקי גלזר? ד"ר שוקי גלזר, בוגר המחלקה לפיזיקה של אוניברסיטת בר-אילן, הוא יזם טכנולוגי בעל ניסיון רב בתעשיית ההייטק. הוא מייסד ומנכ"ל חברת Screenovate, אשר נמכרה לאינטל בעסקה משמעותית, ומוביל בתחום הבינה המלאכותית וחוויית המשתמש. במהלך הקריירה שלו, ד"ר גלזר תרם רבות לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות המשלבות בין תחומי הפיזיקה והטכנולוגיה.

למי מיועד הקורס? הקורס מיועד לכלל הסטודנטים באוניברסיטה המעוניינים להעמיק את הידע שלהם בתחומים בין-תחומיים חדשניים. זהו קורס מושלם לכל מי שמתעניין בהבנת הקשרים המורכבים בין פיזיקה, ביולוגיה ובינה מלאכותית, תוך יישום הכלים החדשים והמתקדמים ביותר בעולם המדע והטכנולוגיה.

דרישות קדם אין צורך בידע מוקדם במדעים או בתכנות – הקורס מיועד גם לסטודנטים מתחומים אחרים, עם גישה למתחילים.

מטרות הקורס בסיום הקורס, הלומדים ירכשו יכולות יישומיות לפיתוח מודלים של בינה מלאכותית ופיזיקה תוך חיבור לתופעות מדעיות בתחומים שונים, ושימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים ליצירת הדמיות מדעיות.

הצטרפו אלינו לקורס ייחודי ומעשיר!

ניתן להירשם לקורס באינבר בתקופת הרישום לקורסים או לפנות למזכירות המחלקה.