מדלית זהב באולימפיאדה לפיסיקה

המחלקה לפיזיקה גאה לבשר על שני הישגים יוצאי דופן של תלמידי המחלקה לפיזיקה: איל וולך - מדליית זהב פיזיקה וליאור הדסי - מדליית ארד במתמטיקה.

האולימפיאדה בפיזיקה (Ipho) , הינה האולימפיאדה הבינלאומית הגבוהה ביותר בפיזיקה והתקיימה השנה בליסבון, פורטוגל בהשתתפות נבחרות מכל רחבי העולם.
לראשונה, שני ישראלים זכו במדליית זהב. אחד מהם, איל וולך סטודנט לתואר שני בתוכנית המצטיינים של המחלקה בהנחיית פרופ' אפרת שמשוני. זאת בהמשך למדליית הארד אותה השיג איל באולימפיאדה האסייתית לפיזיקה לפני כחודש.

התחרות הבינלאומית במתמטיקה (IMO) נחשבת לתחרות המוכרת ביותר במתמטיקה בעולם. התחרות מהווה את  "אליפות העולם לנוער בפתרון בעיות מתמטיות"  והתקיימה השנה ברומניה, שני ישראלים זכו השנה במדליית הארד. אחד מהם, ליאור הדסי תלמיד התכנית הדו-ראשית במתמטיקה ובפיזיקה לתואר ראשון.

המחלקה מברכת את איל וליאור, מעריכה ומוקירה את ההשקעה וההתמדה לאורך שנים רבות, שיחד עם אהבת המקצוע וכשרון מיוחד הגיעו להישגים אלו.