המוח חושב אחרת משחשבנו - פרופ' עדו קנטר

 

בהמשך לעבודתו פורצת הדרך של פרופ' עדו קנטר על יכולות התפקוד של נוירון, פרסם פרופ' קנטר מחקר חדש על מנגנון למידה חדש אשר זוכה לתהודה רבה ומשמעותית בעיתונות העולמית.
 

תקציר המחקר: המוח הוא רשת המורכבת ממילארדי תאי עצב, נוריונים, כאשר כל אחד מתקשר עם אלפי תאים אחרים בעזרת קשרים, סינפסות, בעלי חוזקים משתנים. הסינפסות אינן מקושרות ישירות לגוף התא, אלא דרך מס' מועט של "ידיים" שנקראות עצים דנדריטים. 

מאז עבודתו של דונלד הב ב-1949 ההנחה הבסיסית היא שהמוח לומד ע"י שינוי חוזקי הסינפסות בהתאם לפעילות היחסית שבין התאים המקושרים. בעבודה נסיונית ותיאורטית בקבוצתו של פרופ' עידו קטנר והסטודנטים שירה סרדי, רוני ורדי, אמיר גולדנטל, חרות אוזן ואנטון שיינין נמצא כי הלמידה מתרחשת ע"י שינוי חוזקי הדנדריטים. למידה זו היא מהירה יותר ממה שהיה ידוע עד כה ומאפשרת אוסילציות בחוזקי הקשרים. 

עבודה זו מערערת כמה מהנחות היסוד במדעי המוח ועשויה להשפיע על טיפול במחלות נוירודגנרטיביות, מאחר והיא מלמדת על אתרים חדשים במוח בהם נעשית הלמידה אשר לא היו ידועיים עד עתה. בנוסף, עבודה זו מגלה סוג חדש של דינמיקה לא לינארית קואפרטיבית, ועשויה להשליך על אלגוריתמים מתקדמים בתחום הבינה המלאכותית ובפרט למידה עמוקה.
 

למאמר המלא לחץ כאן

 למאמר דעה של פרופ' קנטר לחץ כאן

העבודה זכתה תוך יומיים מאז פרסומה למאות אזכורים בעיתונות העולמית, להלן רשימה חלקית מאתרים מכל רחבי העולם: