תחום חדש - אסטרופיסיקה

המחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בר אילן שמחה לבשר על פתיחת תחום מחקר חדש - אסטרופיזיקה!

המחלקה לפיזיקה הינה מהמובילות בארץ בתחום פיסיקת המצב המוצק, האופטיקה, הביופיזיקה והמכניקה הסטטיסטית.
בעשור האחרון ביססה המחלקה את מעמדה כמחלקה מצטיינת במחקר תוך צמיחה חסרת תקדים במספר הסטודנטים, קליטת חברי סגל חדשים, פרסומים מדעיים בבמות המובילות בעולם ופרסים יוקרתיים בהם זכו חברי הסגל.

לקראת פתיחת שנה"ל תשע"ט אנו גאים לבשר על קליטת חבר סגל חדש - פרופ' אסף פאר, אסטרופיסיקאי מאוניברסיטת UCC באירלנד (University College Cork). קליטתו של פרופ' פאר הינה כחלק מחזון המחלקה להצטרף לחזית המחקר המדעי גם בתחום האסטרופיזיקה.

פרופ' אסף פאר מתמחה באסטרופיזיקה עיונית. תחומי העניין שלו כוללים דינמיקה של מערכות יחסותיות, אלקטרודינמיקה יחסותית, האצת חלקיקים ויצירת קרניים קוסמיות, תהליכי קרינה שונים, ויישומים של פיסיקת הפלסמה למערכות אסטרונומיות. לתהליכים אלה מגוון יישומים בחקר של מערכות אסטרונומיות שונות, הכוללות, בין היתר, התפרצויות של קרני גמא, פליטת קרינת  ממערכות של כוכבים בינאריים, יצירה של סילונים מדיסקאות ספיחה סביב חורים שחורים, והתפרצויות לא מוסברות של גלי רדיו שמקורן עדיין אינו ברור.

לפרופ' פאר עשרות מאמרים ואלפי ציטוטים בעיתונות העולמית. בנוסף, פרופ' פאר מקדיש מזמנו להנחלת המדע לציבור ע"י הרצאות לציבור הרחב וכתיבת חומרים רבים אותם הוא מפרסם באינטרנט.

פרופ' פאר יפתח קבוצת מחקר תאורטית וצפוי ללמד קורסים מתחום האסטרופיזיקה והיחסות לתלמידי תואר ראשון ותארים מתקדמים.

לאתר האינטרנט של פרופ' אסף פאר: http://www.physics.ucc.ie/apeer/index.html

מועמדים לפרויקט קיץ ותארים מתקדמים המעונינים לבצע מחקר בתחום מוזמנים לפנות במייל: a.peer@ucc.ie