פיזיקה ומדעי המוח דו-חוגי

תוכנית  בינתחומית, ראשונה מסוגה בארץ. התחילה להילמד בשנת תשע"ג באוניברסיטת בר-אילן. התוכנית משלבת את שני המקצועות המבוקשים מדעי המוח ופיזיקה ומאפשרת לבוגריה להשתלב במכוני מחקר מהמתקדמים בארץ ובעולם.

המסלול מיועד לסטודנטים בעלי נתוני קבלה גבוהים במיוחד ובעלי מוטיבציה חזקה להצליח. הלימודים בו הם מאתגרים וכוללים קורסים מהמחלקה לפיזיקה ומתוכנית מדעי המוח. מספר המקומות בו מועט, והמועמדים עוברים מיון אישי וקפדני.

מטרת התואר לגדל דור חדש של חוקרים יחודיים בחקר המוח עם ידע נרחב בעקרונות הפיזיקה וכן חוקרים בפיזיקה בעלי השכלה רב-תחומית.

ד"ר אלון קורנגרין, לשעבר ראש התוכנית לתואר ראשן במדעי המוח וממיקמי המסלול: "הקשר בין התחומים מדעי המוח ופיזיקה טבעי ומתבקש. הרבה חומר בחקר המוח מתבסס על עקרונות הפיזיקה, לכן מי שמבין פיזיקה משתלב בצורה טובה במדעי המוח. מנגד אנחנו רואים בשנים האחרונות כי הפיזיקה הולכת לכיוונים רבים ובעלי רקע רב בתחומי הפסיכולוגיה, מדעי המוח ואף בביולוגיה.

מדעי המוח הוא תחום  שפיתח את שיטותיו וגישותיו הייחודיות, אך שורשיו נטועים בתחומים אחרים-קרובים. לדוגמא: הפיזיולוגיה והביוכימיה של המוח דומים לאלו של איברים אחרים, ובכך התבססו הקשרים בין מדעי העצב למדעי החיים האחרים".

הלימודים לתואר נמשכים 3 שנים. במהלך התואר לומדים הסטודנטים קורסים מתקדמים ממדעי המוח: נוירופיזיולוגיה תאית, נוירופיזיולוגיה של מערכות, מבוא לבלשנות, שיטות מחקר, מעבדה ניסויית במדעי ההתנהגות, שיטות מעבדה במדעי החיים, פסיכולוגיה קוגניטיבית, גנטיקה כללית, פיזיולוגיה של מערכות ומתמטיקה. ובפיזיקה ילמדו הסטודנטים רעיונות מודרניים במכניקת חשמל ומגנטיות, מכניקת קוונטים, קורסים באופטיקה, לייזרים, אלקטרוניקה, אלגוריתמים ופיזיקה ישומית.

סגל ההוראה  של המסלול מגיע משתי המחלקות וכולל שורה של מרצים בכירים מן השורה הראשונה.

בוגרי המסלול יוכלו להשתלב בתפקידי ניהול, מחקר ופיתוח במגוון תחומים, כגון: תעשיות ביו-פיזיקליות, תעשיות ביטחוניות וכן במכוני מחקר ואוניברסיטאות בארץ ובעולם.

למערכת השעות המעודכנת לשנת תשפ"ג - לחצ/י כאן

לתוכנית הלימודים לשנת תשע"ג- לחצ/י כאן