דבר ראש המחלקה

ברוכים הבאים למחלקה לפיסיקה באוניברסיטת בר-אילן!

המחלקה נוסדה בשנת 1955 ע"י פרופ' משה ימר שהיה מתלמידיו של אלברט איינשטיין ובין חברי הסגל שלה נמנו ונמנים חוקרים מובילים רבים בתחומים השונים של הפיסיקה, כולל שני חתני פרס ישראל: פרופ' משה ימר שזכה בפרס ישראל להיסטוריה של המדע בשנת 1984 ופרופ' שלמה הבלין שזכה בפרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה והכימיה בשנת 2018. במחלקה יש למעלה מ 30 חברי סגל ולמעלה מ 400 סטודנטים לתארים בוגר, מוסמך ודוקטורט.

המחלקה נמצאת בשנים האחרונות בתנופה עצומה בקליטת חברי סגל צעירים מצטיינים ובהתרחבות לתחומי מחקר חדשניים. במחלקה יש פעילות מחקרית בתחומים הכוללים ננוטכנולוגיה, טכנולוגיה קוונטית, ספינטרוניקה, ביו-פיזיקה, אופטיקה קוונטית, ומכניקה סטטיסטית כולל יישומיה בתחומים שונים (רשתות, מערכות ביולוגיות, מערכות מולקולריות, ועוד). בקרוב גם ייפתח תחום מחקר נוסף: אסטרופיזיקה.

המחלקה מציעה לסטודנטים לתואר ראשון מגוון רחב של מסלולים ואופציות לשילובים עם מדעי המחשב, מתמטיקה, מדעי החיים, מדעי המוח, כימיה, ועוד. כמו כן, לסטודנטים לתארים מתקדמים מציעה המחלקה מסלול ננו-טכנולוגיה המעניק לסטודנט הכשרה כללית בתחומים המובילים בתחום זה כולל הכרות עם אמצעי פבריקציה מתקדמים. מגוון הקורסים המוצע בכלל התארים מיועד לתת כלים נאותים הן לסטודנט החפץ בקריירה אקדמית והן לסטודנט הרואה את עתידו בתעשיית ההייטק. לפיכך, לצד קורסים תאורטיים מתקדמים, מוצעים גם קורסים המעניקים לסטודנט הכרות טובה עם הכלים הנפוצים ביותר בתחום המחקר והפיתוח בהייטק.

המחלקה מצטיינת ביחסה לסטודנטים - היא דוגלת בגישה אוהדת חמה ותומכת וכל סטודנט זוכה בה ליחס אישי ולאוזן קשבת. המחלקה עושה ותעשה כל מאמץ על מנת להקל על הסטודנט כל עוד אין זה עומד בסתירה עם חתירתה המתמדת למצויינות במחקר והוראה.

לכל שאלה אתם מוזמנים לפנות בכל עת אל:

ד"ר יוסי בן ציון סגן ראש המחלקה

טל: 03-5318463